Historie og brug af vielsesringe

 

 

Vielsesringe kan spores tilbage til den udveksling af ringe i middelalderen, som symboliserede, at en pagt var indgået. Set i dette perspektiv, er vielsesringe faktisk et passende og oplagt symbol på det bånd, som de repræsenterer mellem to mennesker.

 

Ifølge gammel overtro er det den person, som får ringen på først under vielsen, som kommer til at ”have bukserne på” i forholdet, så om i vil spekulere i dette eller ej, må i selv finde ud af! ;-)

 

En vielsesring kan bæres på både venstre og højre hånd. De fleste bærer vielsesringen på højre hånd og forlovelsesringen på venstre. Andre hævder, at det er mest korrekt at En vielsesring til både ham og hendebære vielsesringe på venstre hånd, da den hermed kommer tættere på hjertet. Vælg det, som i synes bedst om.

 

Hvis i har været forlovet, og nu skal giftes, kan i sagtens vælge at beholde de samme ringe, som i evt. kan få indgraveret igen med jeres bryllupsdato. I kan også vælge at beholde forlovelsesringene sammen med vielsesringene, eller lade forlovelsesringene gå på ”pension” og opbevare dem et passende sted, da de jo selvfølgelig har stor affektionsværdi.

 

En alternativ løsning er, at få smeltet forlovelsesringene om, så i hver får en vielsesring, som er skabt af jeres første ringe og dermed også første løfter. En smuk og anderledes måde at få unikke vielsesringe på.

 

I dag er det faktisk også muligt, at i selv fremstiller jeres vielsesringe, eller for den sags skyld laver en til hinanden. Der findes juvelerer, som tilbyder denne service, hvor i med deres hjælp og vejledning bogstavelig talt laver jeres egne vielsesringe.

 

Uanset hvilken løsning i vælger, bør i være ude i god tid, da leveringstiden kan være temmelig lang. Kombineret med, at det ofte er svært at beslutte sig, og at mange derfor har brug for lidt betænkningstid, så sørg for jeres egen skyld at være ude i god tid. Vielsesring er jo noget af det mest basale til et bryllup, og jeg har hørt om en juveler, som måtte køre direkte hen med de nyankomne vielsesringe og aflevere dem direkte i kirken – og det er ikke noget, som i har lyst til at opleve på jeres store dag. :-)