En sjov skattejagt for børn

 

 

En skattejagt er en klassiker og et sikkert hit til en børnefødselsdag. En skattejagt er især godt, hvis du har valgt et sørøvertema til festen, men en ligegyldigt hvad, så vil børnene synes, at det er sjovt, og samtidigt skaber du lidt variation og aktivitet til festen.

 

En skattejagt kan laves på mange måder, og den jeg fortæller om her, er ikke den eneste mulighed. Se hvad du kan bruge og tilpas den, så den passer til den børnefødselsdag eller til de børn, som du gerne vil arrangere den for. Børn skal selvfølgelig have forskellige udfordringer, afhængig af deres alder mv., men der er rig lejlighed til at variere en skattejagt, så den passer til børnenes alder.

 

Den klassiske skattejagt kunne starte med en fortælling, hvor de små sørøvere hører Et sørøverkort til en rigtig skattejagtom en skjult skat, der er gemt et sted i nærheden. Skatten tilhører en sørøverkaptajn, som har sat vagter ud til at beskytte og gemme skatten. Hvis man vil have skatten, må man først vinde over hver enkelt af disse sørøvervagter, for at finde frem til skatten.

 

Herefter kan skattejagten begynde, og de små sørøvere får et simpelt kort i hånden, som viser vejen til den første sørøvervagt, som selvfølgelig er klædt ud som en gammel sørøver.

 

Denne sørøvervagt spørger børnene, om de er kommet, fordi de er på skattejagt, og afhængig af hvad de svarer, stiller han sig på bagbenene og vil ikke hjælpe dem, med mindre de overvinder ham i at være stærk. Dette skal bevises via en tovtrækningskonkurrence, hvor børnene selvfølgelig vinder til sidst, efter lidt møje og besvær. Herefter fortæller vagten dem, hvor den næste sørøvervagt befinder sig, så de kan fortsætte på deres skattejagt. Hvis børnene er lidt ældre, kan beskeden godt være lidt kryptisk, f.eks. tæt på de mange stablede døde træer (brændestablen) eller ligende.

 

På samme måde fortsætter deres skattejagt via sørøvervagterne, hvor børnene hver gang skal løse en opgave, for at komme videre. Af forslag til forhindringer kan være præcision (dartskydning), intelligens (svaret på en gåde), hurtighed (løbe hurtigere end vagten) og dygtig sværdkæmper (overvinde vagten). Den sidste sørøvervagt giver modvilligt børnene endnu et kort, hvor de kan finde skatten, som de får at vide kan ”indløses” i køkkenet.

 

Skatten kan bestå af guldmønter i plastic, eller gamle kander og skeer, som forestiller sølv eller guld. Skatten må gerne være gravet lidt ned, hvilket børnene vil synes er spændende og sjovt, for sådan gør rigtige sørøvere jo! J

 

 

Når denne skattejagt er slut, kan skatten indløses til lækre frugter eller en lille slikpose til hver deltager eller lignende, hvilket jo er velfortjent, eftersom de overvandt alle forhindringerne på den farlige og meget krævende skattejagt, hvilket jo aldrig er sket før! J