En vellykket børnefødselsdag 

 

 

En børnefødselsdag kommer alle med børn til at opleve, og med forberedelserne til festen kommer også spørgsmålet: Hvad skal jeg gøre som forælder, for at mit barns børnefødselsdag  bliver vellykket?

 

For det første er det vigtigt at sige, at den ene børnefødselsdag kan være lige så god som den anden, forstået på den måde, at det gælder ikke om at skulle leve op til tidligere børnefødselsdage hos andre forældre. Det eneste det ret basalt drejer sig om, er at give børnene en god oplevelse, og det kan du gøre på mange måder. Sagt med andre ord, så bestemmer du selv fuldstændigt, hvordan du vil holde denne børnefødselsdag for dit barn.

 

Skal der serveres frugt i stedet for is til dessert?Børnefødselsdag - lille kage med lys

 

Skal der arrangeres lege for børnene eller klarer de den selv?

 

Skal børnefødselsdagen vare 2 timer eller hele eftermiddagen?

 

Det hele er op til dig, og hvad du synes er det rigtige. Jeg vil give dig nogle forslag til aktiviteter, temaer mv. på denne side og via menuen til venstre, men børn kan altså også sagtens lege for sig selv, og så er din opgave som forælder blot at holde lidt øje med dem, så det ikke udvikler sig for vildt. J

 

En idé til en lidt anderledes børnefødselsdag er, at lave en temafest. Enten skal børnene møde i tøj/udklædning i forhold til festen, eller også har i sørget for de remedier, som skal bruges til denne slags børnefødselsdag. Temaet kunne være:

 

Riddertema med riddere, prinsesser, borge og drager.

 

Superheltetema såsom edderkoppen, superman og x-men.

 

Magisk tema med troldmænd, hekse og alfer.

 

Sørøvertema med klap for øjet, hatte eller tørklæder på hovedet og selvfølgelig en skattejagt.

 

Men også mere almindelige temaer som:

 

Fodboldtema med fodboldtrøjer, målmænd og selvfølgelig fodboldkampe.

 

 

En børnefødselsdag kan altså være mange ting, og har du tid og energi til at styre det, kan du også være med til at lave en rigtig god børnefødselsdag. Husk dog altid, at formålet er, at børnene skal have det sjovt, og du behøver altså ikke at stå på hovedet for at dette skal ske, men har du tiden og lysten til det, kan det at arrangere en børnefødselsdag altså blive rigtig sjovt og hyggeligt – også for forældrene. J