Tips til din bryllupstale

 

 

En bryllupstale er noget, som de fleste mennesker kommer til at stifte bekendtskab med nogle gange i løbet af livet, om det så er som brud, brudgom, forlover, brudens far eller noget helt andet. Næsten ligeså mange er rigtig nervøse, og ubehageligt til mode ved udsigten til at holde denne bryllupstale. Her kommer så den gode nyhed:

 

Det er ikke så slemt at holde en bryllupstale, når det kommer til stykket, og der er nogle fif, som gør det endnu nemmere!

 

Alle mennesker kan tale og sige det de mener, men når du står foran en forsamling, får mange mennesker svedige håndflader, hurtig vejrtrækning og øget puls. Kort sagt stresssymptomer.Bryllupstale - tør du tage mikrofonen?

 

Disse stresssymptomer er udelukkende psykologisk betingede, da der objektivt ikke er noget farligt ved at holde en bryllupstale, og vi har lige konkluderet, at det heller ikke er svært eller farligt at tale.

 

Hemmeligheden er at bearbejde din psyke, hvilket du kan gøre på flere måder.

 

For det første er det en god idé at skrive din bryllupstale i god tid, og kodeordene i en god tale er ærlighed og hengivenhed. Hvis du er ærlig, og mener det du siger, og samtidigt giver udtryk for, hvad brudeparret/bruden/din far eller andet betyder for dig, så er du så godt som sikker på succes. Mennesker reagerer nemlig på ærlighed og stærke følelser, og en bryllupstale er som sådan en oplagt mulighed for at vise, hvor meget disse personer betyder for dig.

 

For det andet er det en rigtig god idé at øve din bryllupstale derhjemme, hvor du holder talen for en rigtig eller fiktiv person. Gør dette nogle gange, da det træner dig mentalt og gør det nemmere at holde bryllupstalen til brylluppet. Skriv desuden din bryllupstale ned på papir – gerne stort og i stikordsform, så du hurtigt kan se, hvor langt du er nået i talen.

 

For det tredje så husk, at det er ok at komme med gode historier om bruden eller brudgommen, men husk, at din bryllupstale er en hyldest til dem, og ikke en chance for at grine ad dem. Der er ikke noget værre, end en bryllupstaler, som sætter sig selv i centrum eller går over grænsen for, hvad der er ok at sige om brudeparret. En bryllupstale kan være en meget smuk oplevelse for alle – sørg for at den bliver det. J

 

Et godt fif er desuden at ”starte bryllupstalen stille op”, dvs. fortælle noget, som ikke nødvendigvis har med brylluppet at gøre, men for ligesom at varm dig selv op. Dette skyldes at du slapper mere af efter lidt tid, måske 30 sekunder, så vent lidt med at sige de væsentlige ting i talen, til du er afslappet og kan sige det med ro i stemmen.

 

Hvis du ønsker at træne din psyke endnu mere, så brug nogle gange på at sidde med lukkede øjne og forestille dig, hvordan du rejser dig, holder din tale, brudeparret smiler til dig og gæsterne klapper og bliver rørte over din bryllupstale. Denne metode forbereder din psyke og gør dig mere afslappet i situationen. Umiddelbart før talen kan du desuden tage nogle dybe indåndinger, for at få noget ekstra ilt ind i kroppen. Læs evt. mere om at holde en tale her.

 

Og husk på: Alle gæster og brudeparret ønsker dig det bedste, når du står og holder din bryllupstale. J

 

Den korrekte talerækkefølge er:

 

  1. Værten byder velkommen.
  2. Toastmasteren giver praktiske informationer.
  3. Bruden far
  4. Brudgommens tale
  5. Forloverens tale
  6. Brudgommens far
  7. Bruden
  8. Herfra er det valgfrit, men den helt korrekte fremgangsmåde er, at jo tættere du er på brudeparret, desto hurtigere kan du holde din bryllupstale.

 

 

Held og lykke med bryllupstale mv. til festen.